Sectia sucuri

Sectia de producere si imbuteliere a sucurilor naturale din satul Sarbi, comuna Tifesti, judetul Vrancea, este amplasata in incinta unei hale ultramoderne, prevazuta cu 11 celule, cu o capacitate de depozitare de 1500 tone. Pentru a asigura cea mai inalta calitate a merelor, acestea sunt depozitate in celulele special amenajate. Fiecare celula este monitorizata si controlata cu ajutorul unui sistem computerizat de inalta performanta. Parametrii controlati sunt: temperatura, umiditatea, concentratia de oxigen, bioxid de carbon, azot.
Merele sunt atent sortate de catre personal, pentru a asigura o materie prima de inalta calitate in procesul tehnologic de obtinere a sucului de mere.

Utilajele folosite sunt de fabricatie austriaca si italiana si sunt fabricate din inox alimentar, in conformitate cu legislatia romaneasca si europeana.

Fluxul tehnologic este unul care asigura o calitate maxima. Astfel, merele sortate sunt introduse in circuit in liftul cu brat hidraulic basculant, care va alimenta moara. Moara este prevazuta cu o cuva in care se efectueaza spalarea merelor, dupa care sunt absorbite in moara efectiva. Pulpa impreuna cu sucul, cad din moara in cuva de alimentare a presei. Aici pulpa este presata de o serie de tamburi, facandu-se astfel separarea sucului brut de pulpa stoarsa. Pulpa stoarsa este colectata si valorificata ca hrana pentru animale. Sucul brut este colectat intr-un vas, de unde, cu ajutorul unei pompe submersibile, este tras intr-un rezervor de inox.

Urmatoarea etapa este centrifugarea sucului brut care asigura indepartarea particulelor grosiere din suc. Astfel, sucul brut este tras cu ajutorul unei pompe din rezervorul de inox, este centrifugat si apoi este colectat intr-un alt vas de inox.

Intrucat sucul produs de noi se doreste a fi un produs 100% natural, NU se adauga apa si nici un fel de conservant sau indulcitor. Metoda de conservare folosita este pasteurizarea. Astfel, sucul care a fost centrifugat si colectat in vasul de inox, este tras din vas cu ajutorul unei pompe si alimentat pasteurizatorul. Pasteurizarea este una inalta, facandu-se la temperatura de 82 °C.

In ceea ce priveste ambalarea, se poate opta intre ambalarea la pungi bag in box de 3 litri sau la sticle, linia fiind una flexibila ce poate fi modificata in functie de necesitati. Produsul finit rezultat este depozitat in conditii igienice, la temperaturi de 10-15 °C.

Rezultatele obtinute in urma examenelor de analize fizico-chimice, microbiologice, de reziduuri de pesticide si patulina, au demonstrat calitatea superioara a produsului, acesta putand fi consumat in siguranta si de catre copii.