Livada


Cele peste 100 de hectare de livada sunt situate in comuna Tifesti, in zona de interferenta a doua unitati de relief distincte: partea de vest apartine reliefului subcarpatic, reprezentat de piemontul Zabrauti, si partea de est care apartine Campiei Romane.
Este o livada superintensiva, in sistem olandez, beneficiind de consultanta olandeza.
Livada este prevazuta cu un sistem de fertiligare, cu doua statii de pompare.
Marul ocupa o suprafata de peste 85 de hectare, cu pomi din soiurile: Elstar Elshof, Golden Delicios Reinders, Ionagold, Idared, Braeburn, Fuji si Granny Smith. Recoltatul merelor se face incepand cu Elstar Elshof din a doua decada a lunii august, Ionagold si Golden Delicios Reinders in septembrie si Braeburn, Fuji si Granny Smith in octombrie.

Ciresul ocupa o suprafata de 4 hectare, cu pomi din soiurile Kordia si Regina. Recoltatul se face in a doua decada a lunii iunie pentru soiul Kordia si in prima decada a lunii iulie pentru soiul Regina, ceea ce il face mai valoros, fiind recoltat tarziu.

Parul ocupa o suprafata de 10 hectare, cu pomi din soiurile Conference, Abate Fetel, Doyenne du Comice. Recoltatul perelor incepe in septembrie cu soiurile Conference si Abate Fetel, si se termina in octombrie, cu Doyenne du Comice.

Pentru respectarea standardelor de calitate si siguranta a fructelor, Natura a proiectat si implementat un sistem de management conform cerintelor GLOBAL GLAB, bazat pe principiile HACCP si conceput pentru productia primara de fructe, cu respectarea atat a legislatiei europene cat si a celei nationale, referitoare la productia si depozitarea temporara a fructelor.